Zvonistica

Plictisindu-mă enorm de dimineață ( am pus un afiș mare cu ”Pericol de electrocutare” în fața ușii cabinetului pentru a scăpa și azi de pacienți), m-am gândit să fac un mic experiment social având ca subiect zvonul.

Scopul experimentului era să demonstrez următoarele lucruri: unu: sursa zvonului este întotdeauna necunoscută dar perfect credibilă; doi: prin zvon, faptele negative se propagă mai repede decât cele pozitive și trei: faptele capătă noi și noi valențe pe măsură ce zvonul se propagă într-un mediu social dat. Bun. Uitați cum s-a desfășurat micul meu experiment.

La ora 8:00 dimineața, l-am întrebat pe colegul meu, doctorul Kraus, dacă a auzit de măreața descoperire medicală efectuată recent: un oarecare profesor Klausewitz ( personaj inventat de mine, desigur) de la Institutul Universitar de Cercetări Medicale, a descoperit o modalitate de a trata orice formă de cancer pe cale medicamentoasă. I-am zis că știrea nu este încă oficială, deoarece se mai așteaptă rezultatele unor analize, dar în proporție de 99%, știrea va ieși pe piață până la sfârșitul acestei săptămâni. Doctorul Kraus a înghițit entuziasmat ”gălușca” lansată de mine, fiind chiar fericit pentru reușita colegului nostru de breaslă.

La ora 8:30 am întrebat-o același lucru  pe asistenta-șefă. Evident, dumneaei aflase deja de la doctorul Kraus de măreața descoperire. ”Ah, bun!, am concluzionat. Păcat că nu l-am cunoscut pe profesorul Klausewitz, nu ne învârtim în aceleași cercuri…” Apoi m-am apropiat de asistenta-șefă și i-am șoptit la ureche: ” E homosexual!”. Dumneaei a rămas un pic blocată, apoi s-a scuzat și și-a văzut de drum pe holul spitalului.

La ora 9:00, colegii mei, medicii, erau deja indignați cum de un profesor homosexual primește fonduri pentru cercetări medicale, fiind bănuită deja o presupusă relație între acest profesor Klausewitz și directorul Institutului Universitar, pe care ei demult îl suspectau de orientări sexuale dubioase.

În jurul orei 11:00 deja Klausewitz era declarat evreu și mason, descoperirea sa având drept scop manipularea lumii de către un misterios Guvern Mondial.

După prânz, deja era dat ca fapt sigur că profesorul Klausewitz efectuase experimente pe fetuși umani pentru a-și atinge scopurile și că, în tinerețe fusese închis pentru că-și violase fratele mai mic. Nu se mai auzea nici o vorbă despre valoarea descoperirii medicale, epocală de altfel.

Totul a culminat pe la ora 16:00, cu o scrisoare de protest semnată de câțiva reprezentanți ai clinicii care cereau degrabă deschiderea unei anchete medicale asupra doctorului Klausewitz, cu scopul de a scoate la iveală obiectivele oculte ale cercetărilor acestuia. Scrisoarea a fost trimisă prin fax Institutului Universitar.

Răspunsul a sosit tot prin fax, după vreo oră și era semnat de șeful de personal al Institutului. Acesta menționa că probabil s-a creat o confuzie:  în registrul de angajați nu există nici un profesor Klausewitz, ci doar un domn Klausenberg care ocupă funcția de bucătar-șef al Cantinei Institutului, ale cărui singure cercetări au ca scop cum să facă ciorba cât mai zeamă-lungă.

În câteva minute lucrurile s-au liniștit, ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Lumea se pregătea să plece acasă, deoarece programul era pe sfârșite. Doctorii în lift puneau pariuri despre cât de repede va cădea la așternut noua asistentă de la Secția Chirurgie. Nu se mai auzea nimic despre profesorul Klausewitz și despre activitățile sale dubioase.

Am închis și eu cabinetul și am plecat spre casă. Portarul clinicii m-a salutat și mi-a șoptit în grabă: ”Domnu doctor, ați auzit? Cică bucătarul-șef de la Cantina Institutului Universitar a văzut chipul lui Elvis în oala cu ciorbă și s-a vindecat subit de cancer! Ce ziceți de minunea asta?” Am zâmbit și i-am urat o seară plăcută.

Reclame

12 comentarii on “Zvonistica”

 1. redsky2010 spune:

  e buna metoda de testare a raspandacilor, ii poti folosi data viitoare sa imprastie ce vrei tu sa se afle, e distractiv 😉

 2. Un altfel de telefonul fără fir… şi fără sfârşit. … 🙂 Ştii cum e cu oamenii: vinde-i unuia ceva ce ai vrea să se răspândească, ca fiind secret şi, în cel mai scurt timp, va face înconjurul lumii! 🙂

 3. silavaracald spune:

  Da, măi, dar eu am auzit că s-a vindecat și de coșurile de pe față și furunculul de pe fund… Deci, informația a fost trunchiată, zic eu. Oare de ce? Nu cumva și-a băgat din nou coada aici Guvernul Mondial? 😕

 4. Florina spune:

  zvonacule ce eşti! 😛

 5. psi spune:

  😆 putem obţine şi noi reţeta de la ciorba aia?

 6. […] Ciucu, Radu Plugaru, Cristina Ologeanu, Tink3rbell, Exoligu, Collage, Daniela şi Matei, Gregorie Casă Share this:TwitterFacebookRedditStumbleUponDiggEmailLike this:LikeBe the first to like this […]

 7. […] Ciucu, Radu Plugaru, Cristina Ologeanu, Tink3rbell, Exoligu, Collage, Daniela şi Matei, Gregorie Casă Share this:TwitterFacebookRedditStumbleUponDiggEmailLike this:LikeBe the first to like this […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s